Psihološko izobraževanje

Storitve

Za strokovno pomoč nas kontaktirajte:

Ste kronično utrujeni? Vam primanjkuje energije za vsakdanje obveznosti? Slabo spite, težko zaspite ali se nenehno zbujate ponoči? Vas mučijo skrbi in druge nenehne neprijetne misli? Čutite tesnobo v telesu, napetost, stres? Ste razdražljivi, vas stvari hitro vržejo iz tira? Se težko skoncentrirate? Ste brezvoljni, apatični, ne čutite zadovoljstva v stvareh, ki so vas prej veselile? Ste izgubili zanimanje, motivacijo za delo in prostočasne aktivnosti?

Če ste se prepoznali v zgornjih vprašanjih, potem je velika verjetnost, da ste na poti v izgorelost ali pa ste že izgoreli. 

Skupina za sproščanje

Skupina za sproščanje traja tri mesece in poteka enkrat tedensko po uro in pol.

V 12ih tednih se udeleženci naučijo 12 različnih tehnik sproščanja (postopno mišično relaksacijo, avtogeni trening, razne vizualizacije…) ter se naučijo osnovnih principov in tehnik kognitivno vedenjske terapije.

Skupina je edukativne narave, primerna za anksiozno depresivno problematiko.

Tečaj čuječnosti

Čuječnost (angl. Mindfulness) je zavedanje trenutnega notranjega doživljanja in zunanjega dogajanja. Ko smo čuječi, smo s pozornostjo prisotni v trenutnem dogajanju.

Čuječnost ni namenjena sproščanju ali umirjanju, ampak sprejemanju situacij (ali simptomov), ki jih trenutno ne moremo spremeniti.

Na tečaju se skozi 8 lekcij učimo načinov vzpostavljanja distance do neprijetnih misli (npr. ‘Kaj, če …?’) in sprejemanja simptomov namesto njihovega obvladovanja.

Vsak teden na tečaju skupaj naredimo vaje, ki jih udeleženci potem doma vsakodnevno izvajajo do naslednjega srečanja. Srečanja potekajo enkrat tedensko po dve uri.

Delavnica spoprijemanja s stresom

Enodnevna delavnica spoprijemanja s stresom udeležencem predstavi delovanje različnih dejavnikov, ki vplivajo na naše doživljanje in dojemanje stresa.

Drugi del dneva je namenjen raznim tehnikam in vajam za učinkovitejšo regulacijo stresa.