Medicinska hipnoza

Storitve

Za strokovno pomoč nas kontaktirajte:

Hipnoza je budno stanje popolnega zavedanja z usmerjeno pozornostjo, povečano sugestibilnostjo in zmanjšano zunanjo zavestjo (oddaljitev od okolice, šumov, zvokov, itd.).

V hipnozi človek kaže fizično in mentalno sproščenost, globjo kot jo lahko doseže v budnem stanju ter doseže zmožnost spremenjenega zaznavanja (npr. okusa, vonja, občutenje vročega in hladnega, itd.). Poveča ali zmanjša se zmožnost spominjanja hkrati pa se pridobi zmožnost nadzora nad fizioloških funkcijami, ki se jih v normalnem stanju ne da kontrolirati (npr. krvni pritisk, dihanje, bitje srca,…).

Medicinska hipnoza se uporablja za lajšanje občutkov tesnobe, strahu (npr. pred nastopanjem, šolo, izpiti, itd.), fobij, razdražljivosti, agresivnosti, nemira in depresivnosti. Uporablja se za jačanje samozavesti in samospoštovanja.

Deluje pri zdravljenju psihosomatskih obolenj ter pomaga pri obvladovanju škodljivih navad kot sta kajenje in neutrezno prehranjevanje. Pomaga tudi pri zdravljenju nespečnosti, glavobolih in migrenah. Pripomore k povečanju motivacije in učinkovitosti pri športnikih.

Medicinsko hipnozo se lahko izvaja kot samostojno ali pa kot dopolnilno metodo zdravljenja znotraj psihoterapije.

Storitev izvaja